• Nou

Efectele manipularii in dictatura și in democratie

Referință:

28,57 lei
Cantitate

   Libertatea dobândită după căderea regimului dictatorial în decembrie '89 a copleșit opinia publică românească într-o așa de mare măsură încât majoritatea acesteia nu a putut discerne între manipulare și adevăr.

     Cartea de față este în acest sens un document redactat cu sinceritate și revoltă, contra a ceea ce proverbial numim „cozi de topor" puse în slujba nu a interesului național, ci a unei tendințe antinaționale dirijată spre blocarea unei dezvoltări organice a societății românești. Autorul respinge mixtura propagandistică prin care regimul dictaturii a fost identificat cu țara, ca și cum toți românii ar fi fost o uriașă pletoră de activiști în slujba dictaturii partidului unic.

      Există și pagini critice și la adresa clasei politice, a liderilor de partide care, în loc să gândească și să aplice proiecte de țară, se păruiesc între ei confirmând sloganul postdecembrist: „ați mințit poporul cu televizorul", unul din mesajele publice ale anilor '90 în care s-a putut întrezări realitatea că în decembrie '89 n-a fost o revoluție, ci o lovitură de stat, idee susținută veridic în paginile colocviale ale acestei cărți.

 Prof. univ. dr. Traian VEDINAȘ

60 Produse

Referințe specifice

16 alte cărți din aceeași categorie: