• Nou

Neam fara noroc sau Blestemul lui Zamolxe

Referință:

22,86 €
Cantitate

Această carte de istorie a politicii româneşti, încearcă să explice de ce şi cum România a ajuns în situaţia de azi, reprezintă stăruinţa unui grup de oameni de înaltă cultură şi cu inimă românească.

Filozofi, istorici, jurişti, cu multe titluri universitare şi-au adus aportul la scoaterea la iveală a adevărului românesc.

Celui mai tânăr dintre ei, îi datorăm recunoştinţă pentru că a condensat peste 2.000 de pagini în conţinutul lucrării de faţă. Acest tânăr profesor universitar, iscusit cercetător, dotat cu o memorie fenomenală, cunoscător al curentelor filozofice, lămureşte multe din secretele guvernanţilor din trecut şi prezent. Poate că aceste cunoştinţe vor ajuta poporul român să iasă la limanul salvării lui.

Cu apariţia, pe teren politic, a lui Mihai de Hohenzollern în ultimul deceniu, se pune întrebarea dacă restabilirea monarhiei în România mai are rost. Dacă acest „rege” ar lua coroana României, ar servi el interesele acestui popor? Cum se va vedea, în această lucrare, reinstaurarea acestei monarhii va aduce din nou în ţară grupuri cu interese străine şi avansarea intereselor meschine a celor din camarila lui Mihai.

Sfătuitorii lui Mihai sunt persoane de alt neam. Dl. Shapira de la Paris, cei din Toronto, New York speră că vor reuşi să-l impună pe Mihai ca apoi să stoarcă cu ajutorul lui, bunurile pământene ale neamului nostru. Trist este că oamenii refuză să gândească, să se informeze, devin prizonierii ideii monarhice făcând astfel, fără voia lor, jocul de interese al celor ce nu le pasă de poporul român.

Se spune că dintre două rele să alegem pe cea mai puţin rea. Nu ar fi mai bine dacă am refuza orice rău şi am alege numai soluţiile bune?

Din cei 23 milioane de români, nu se poate găsi un „Făt-Frumos” care să ia hăţurile naţiunii s-o ducă spre salvare?

Lucrarea de faţă arată fără nici o rezervă că neamul nostru paşnic, fără pretenţii de expansiune, ospitalier prin natura lui, cu mare credinţă în soarta desemnată de Dumnezeu, nu. este vinovat de marile nenorociri şi răpiri din glia strămoşească. Vinovaţi sunt cei ce au fost la cârma ţării.

Mircea Eliade califică istoria noastră ca un cumul de nenorociri.

Poetul Vasile Posteuca subliniază cam cinci izbucniri naţionale care dovedesc viabilitatea şi dorinţa acestui neam de a-şi găsi rostul pe acest pământ.

Suntem înconjuraţi numai de duşmani care ne vor glia şi care fără întrerupere subminează aspiraţiile noastre naţionale.

Rusia (de exemplu) sub orice fel de guvernare (ţaristă, panslavistă, panortodoxă, pancomunistă) a urmărit distrugerea noastră ca neam şi ţară.

Va reuşi ea în viitor ce nu a putut definitiva până azi? Desigur, nu! Suntem un popor prea tânăr, prea viguros şi prea civilizat pentru a putea fi distrus.

 

Carol Olteanu

20 Produse

Referințe specifice

16 alte cărți din aceeași categorie: