• Nou

Mari momente din Istoria Romanilor

Referință:

33,33 lei
Cantitate

Această carte reprezintă în fapt o culegere de articole pe care le-am publicat pe platforma www.adevărul.ro, prin care analizez și uneori comentez evenimente istorice importante pentru națiunea română sau care au legătură cu aceasta.

În ultimii 28 de ani, adică după căderea regimului comunist din România, a avut loc un amplu fenomen de minimizare a Istoriei României și a luptei Românilor pentru autodeterminare, independență, libertate și unitate.

Articolele gravitează în jurul unei idei principale: proiectul de stat român , ce vizează existența unei singure Țări care să înglobeze toate teritoriile locuite majoritar de către Români. Acest proiect a fost definit în 1848 odată cu revoluția pașoptistă, inițiat în 1859 odată cu dubla alegere a lui Cuza și desăvârșit pe 1 decembrie 1918, atunci când toate provinciile locuite majoritar de către Români au decis să se unească pe veci și necondiționat cu regatul României.

Mulți au tânjit și tânjesc și astăzi la bucăți din România, însă în acest  moment statul este bine consolidat, cu o structură clar definită și cu teritorii în care românismul este mai puternic decât oricând.

20 Produse

Referințe specifice

16 alte cărți din aceeași categorie: